Головна Новини Політика зовнішня політика «Україні потрібна вакцина від коронавірусу. Так купіть у Росії, поки нам її пропонують! » - блогер
commentss НОВИНИ Всі новини

«Україні потрібна вакцина від коронавірусу. Так купіть у Росії, поки нам її пропонують! » - блогер

На думку Сергія Розенбаума, зараз важливіше врятувати людські життя, ніж з'ясовувати стосунки з Росією

12 листопада 2020, 14:18
Поділіться публікацією:

Замість того, щоб використовувати шанс для порятунку життів мільйонів українців, закупивши вакцину від COVID-19 в Росії, влада вважає за краще вводити карантин вихідного дня, який точно не вирішить проблему поширення COVID-19. Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер Сергій Розенбаум.

«Україні потрібна вакцина від коронавірусу. Так купіть у Росії, поки нам її пропонують! » - блогер

"Доба кількість хворих перевалило за 11 тисяч. В країні повний хаос — немає ні місць в лікарнях, ні кисню. Скоро люди будуть помирати вдома, так і не отримавши лікування. А в цей час українська влада вводять в країні локдаун вихідного дня, який не вирішить проблеми поширення COVID-19. Абсолютно маячний рішення. Україні терміново необхідна вакцина від коронавірусу. Весь світ робить ставку на вакцину, шукає, домовляється, укладає контракти. Наша влада не ворушаться ", — зазначив він.

Блогер нагадав, що Росія готова надати Україні свою вакцину, у якій показник ефективності досягає 92%.

"Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вже домовився про можливість поставок препарату" Супутник V "в обхід величезній черзі, в якій стоять 50 країн світу. Наша влада показово відмовилися від цієї можливості. Це при тому, що російську вакцину закуповують такі просунуті країни як Ізраїль, ОАЕ, Саудівська Аравія, Угорщина, Бразилія, Китай, Південна Корея, Туреччина та Індія готові її спільно розробляти. А Єврокомісія дозволила застосування препарату "Супутник V" на території ЄС. Мабуть, у нас особливі вимоги, вище, ніж в Ізраїлі і ЄС. Бред ", — обурився Розенбаум.

Блогер підкреслив, що Захід не продасть Україні свою вакцину, оскільки її законтрактували країни ЄС, США і Японія.

"Добре, що не хоче наша влада купувати російську вакцину, нехай спробує купити західну. Тільки потрібно розуміти, що Захід нам нічого не дасть, бо ми там чужі. Навіть вакцина Pfizer, про яку взагалі мало що відомо, і та не піде в Україну, тому що її вже законтрактували країни ЄС, а також США і Японія. Європа купує 340 млн доз. Україна в цьому списку немає і не буде в найближчі місяці. А вакцина Johnson & Johnson, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, з'явиться в Україні не раніше весни наступного року. Це в кращому випадку, адже якщо вакцина виявиться успішною, західні країни будуть її застосовувати для потреб своїх громадян ".

Ось і виходить, що крім російської вакцини Україна в найближчі півроку-рік не отримає ніякої іншої.

"Тому логіка нашої влади зовсім не зрозуміла. Виходить, на догоду політичним інтересам наше керівництво готове пожертвувати життями тисяч людей. Тисячі можуть померти через те, що хтось вирішив, що негоже погоджуватися на домовленість, досягнуту Медведчуком. Який абсурд. Ось які пріоритети у Зе-команди ", — резюмував Розенбаум.


Як раніше повідомляли "Коментарі", Зеленський запропонував легкий спосіб, як побороти коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини