Головна Новини Політика зовнішня політика Українцям планують дозволити подвійне громадянство з країнами Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям планують дозволити подвійне громадянство з країнами Євросоюзу

Також у МЗС розповіли, для кого буде заборонено подвійне громадянство

5 березня 2021, 12:37
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про плани запровадити в Україні подвійне громадянство з країнами Євросоюзу. Про це йшла мова на брифінгу міністра в п'ятницю, 5 березня.

Українцям планують дозволити подвійне громадянство з країнами Євросоюзу

В Україні планують дозволити подвійне громадянство - фото з відкритих джерел

"Що ви побачили в рішенні РНБО? Ви побачили контури позиції держави, яка повинна бути відображена в майбутньому в законодавстві щодо участі осіб з подвійним або множинним громадянством в державному житті України. Політика, яку ми будемо реалізовувати, складається з двох елементів. Ми плануємо дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС, країнами світу, які є для нас дружніми, які не уявляють для нас ніякої загрози, і список цих країн буде калібрувати, він буде залежати від деяких критеріїв", — повідомив Кулеба.

Міністр додав, що громадянин України, який виїхав на постійне місце проживання, наприклад, в країну ЄС в перспективі зможе стати громадянином цієї країни ЄС, і залишитися при цьому частиною українського суспільства.

"Нам треба тримати разом мільйони українців, розкиданих по всьому світу, ми не повинні заважати їх інтеграції в суспільство, в якому вони вирішили продовжити своє життя, але ми повинні, як держава, докласти всіх зусиль, щоб вони залишалися українцями, щоб вони зберігали зв'язок зі своєю батьківщиною, щоб вони були адвокатами України вже в новому для себе суспільстві", — зазначив міністр.

Водночас міністр розповів і про ряд обмежень на подвійне громадянство. Так воно буде заборонено для депутатів парламенту і міністрів. Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ.

"Я є послідовним прихильником цієї ідеї, ми працюємо з депутатами над відповідними законодавчими змінами. Є одне виключення — це держава-агресор, з нею не може йти мови про будь-яке подвійне громадянство", — підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини