Головна Новини Політика зовнішня політика Українці заблокували у Варшаві паспортний сервіс. Як реагують у ЗСУ на єдність «закордонного фронту»
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці заблокували у Варшаві паспортний сервіс. Як реагують у ЗСУ на єдність «закордонного фронту»

300 українців у Варшаві заблокували паспортний сервіс ДП «Документ» і вимагають видати їм закордонні паспорти. Відбуваються навіть сутички. У ЗСУ відзначили, що така єдність «закордонного фронту» знадобилася б на війні

24 квітня 2024, 18:53
Поділіться публікацією:

Протягом вчорашнього і сьогоднішнього дня у Варшаві в сервісному центрі ДП "Документ" відбуваються скандали та сутички, на місце навіть викликали працівників поліції. Про це в коментарі Київ 24 відзначив спеціаліст зі справ легалізації перебування та роботи іноземців у Польщі Євген Семеняка.

Українці заблокували у Варшаві паспортний сервіс. Як реагують у ЗСУ на єдність «закордонного фронту»

Черги в консульствах

За його словами, чоловіки вимагають, щоб їм надали закордонні паспорти, за які вони заплатили. При цьому вони повідомили про намір заблокувати приміщення паспортного сервісу і не виходити з нього, поки не отримають документи. Ці люди навіть просять приносити їм їжу та медикаменти та підтримати протест, оскільки вони мають намір "стояти до останнього".

На такі протести у соцмережах відреагував заступник командира Третьої окремої штурмової бригади майор Максим Жорін. За його словами, така надзвичайна згуртованість українських чоловіків дуже знадобилася б на фронті в Україні. При цьому він додав, що мова йде навіть не про реальний фронт, а про боротьбу з тою блокадою, яку нещодавно організували польські фермери на кордоні з Україною.

Жорін заявив, що ті чоловіки, які у важкий для країни час вирішили про неї просто забути, не мають права вимагати чогось від цієї держави і говорити про дотримання своїх прав.

"Дуже зручно з*батися в найважчий для України час, а потім скиглити, що Україна не надає якісь послуги",
- заявив Жорін.

При цьому він додав, що не можна говорити про справедливість, до якої апелюють чоловіки за кордоном, коли одна категорія українців уже протягом двох років бореться за майбутнє своєї держави на фронті, а інша категорія спокійно проживає своє життя.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді занепокоєні всім тим, що відбувається за кордоном. Там закликають голову уряду Дмитра Шмигаля відкликати лист МЗС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

24 квітня 2024, 19:13

Ну, они и в самом деле заплатили за услугу, а ее не предоставили. Т.е. своих (пока еще) граждан государство Украина попросту в очередной раз кинуло на деньги. В такой ситуации честно было бы или выдать им паспорта или отказаться их выдавать, но вернуть уплаченные деньги. Тут или крест снять или трусы надеть.

Ігор

24 квітня 2024, 18:55

І ментально рідною старшобратньою російською лайкою. Без знання якої Товстий не зміг би насварити Тонкого. Хоч ця лайка і справді допоможе у спілкуванні з завезеними: Джамшатом і Румшутом та Шоколадним Зайцем.


Новини