Головна Новини Політика зовнішня політика Українці оцінили ймовірність повномасштабного вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці оцінили ймовірність повномасштабного вторгнення Росії

Більшість українців переконані, що Україна зможе відбити напад, якщо РФ вирішить вторгнутися в Україну

18 лютого 2022, 12:32
Поділіться публікацією:

19% українців оцінюють ймовірність вторгнення Росії на територію України як високу, 33% – як середню, а 20% вважають ймовірність російського нападу низькою. При цьому 25% респондентів упевнені, що жодної загрози не існує. Такі дані оприлюднила соціологічна група "Рейтинг" за результатами всеукраїнського опитування, проведеного 16-17 лютого поточного року.

Українці оцінили ймовірність повномасштабного вторгнення Росії

Українці оцінили ймовірність повномасштабного вторгнення Росії - фото з відкритих джерел

Дослідники зазначили, що кількість опитаних, які не бачать загрози російського вторгнення, значно відрізняється в регіонах України — від 14% у західній частині, до 42% — на Сході країни.

Крім того, більшість українців (64%) переконані, що наша країна зможе відбити напад, якщо РФ вирішить вторгнутися до України. Третина не впевнені у цьому. Чисельність респондентів, які вірять в українських військових, переважає у всіх областях (більша кількість — на Заході та в Центральній Україні, менша – у східній частині).

Так, зробили висновок соціологи, за минулі кілька днів українці стали менше оцінювати загрозу російського вторгнення як високу. Показник знизився із 28 до 19%. Водночас з 58 до 64% зросла впевненість громадян України, що країна зможе відбити напад у разі нападу Росії.

У дослідженні групи "Рейтинг", яке проводилося за допомогою телефонного інтерв'ю, взяли участь 1722 респонденти з усіх українських регіонів, крім тимчасово окупованих Криму та Донбасу.

Зазначимо, що згідно з останнім опитуванням КМІС, українці змінили своє ставлення до Російської Федерації. 34% жителів країни добре ставляться до Росії, тоді як у грудні 2021 року цей показник дорівнював 39%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

18 лютого 2022, 12:38

Украина потеряла субъектность. Рано или поздно, но придется расставаться с новыми территориями. Россия в приоритете как славянская держава. Имхо.


Новини