Головна Новини Політика зовнішня політика Україна запросила термінову зустріч з донорами: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запросила термінову зустріч з донорами: що сталося

Уряд України звернувся до донорів про термінову допомогу

28 грудня 2023, 22:37
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України хоче ініціювати термінову зустріч з міжнародними донорами через надскладну і невизначену ситуацію з державним бюджетом на наступний рік. Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на лист прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, передає портал "Коментарі".

Україна запросила термінову зустріч з донорами: що сталося

Україні необхідна фінансова підтримка Заходу. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання, український прем'єр надіслав звернення до Міжвідомчої донорської координаційної платформи (MDCP).

Bloomberg пише, що Денис Шмигаль запросив термінову зустріч з донорами через те, що Україна зіткнувся з виключно високою невизначеністю щодо бюджету на 2024 рік.

Український прем'єр написав міжнародним донорам, що для підтримки макроекономічної стабільності України дуже важливо отримали достатнє оперативне зовнішнє фінансування, починаючи вже з січня наступного року.

Денис Шмигаль наполягає, що координаційна група має зосередитись на невідкладних бюджетних потребах України. Зокрема, за словами українського прем'єра, йдеться про фінансування роботи уряду, виплати зарплат вчителям та державним службовцям, а також пенсій українцям літнього віку та інвалідам.

У листі до донорів Денис Шмигаль додав, що "навряд чи можна вести будь-які обговорення про довгострокові проєкти відновлення та реконструкції, коли Україна бореться за виконання пріоритетів виживання на наступний рік".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що Україна за будь-яких обставин отримає макрофінансову допомогу від Євросоюзу у розмірі 50 млрд євро, яку напередодні 2024 року заблокувала Угорщина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

С90

29 грудня 2023, 00:12

Johnny, Fuck YOU ! підар

Johnny

28 грудня 2023, 23:14

Fuck Ukraine

Сергій

28 грудня 2023, 22:56

Уроди жидівські, допрацювались крадії.


Новини