Головна Новини Політика зовнішня політика Україна «заморозила» дипломатичні контакти з Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна «заморозила» дипломатичні контакти з Білоруссю

Україна планує розглянути можливість запровадження санкцій у відношенні Білорусі

28 серпня 2020, 20:34 comments1109
Поділіться публікацією:

Дмитро Кулеба, очільник МЗС України заявив, що Україна заморозила всі дипломатичні контакти з білоруською стороною, висловивши таким чином свою позицію щодо останніх подій в країні. Про це політик повідомив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на телеканалі"1+1".

Україна «заморозила» дипломатичні контакти з Білоруссю

Джерело:www.aa.com.tr

"У нас зараз, по суті, всі процеси, всі контакти з білоруською стороною поставлені на паузу. Я можу офіційно вам про це заявити. Ми стежимо за розвитком ситуації. І лише коли ми переконаємось в тому, що ці контакти не нестимуть ані репутаційних, ані політичних, ані моральних втрат для України, вони будуть відновлені", — сказав Кулеба.

В свою чергу, МЗС Білорусі пояснило свою позицію щодо відносин з Україною в повідомленні, яке було опубліковано на сайті МЗС країни: в Білорусі "будуть завжди акуратно підходити до співробітництва з усіма сусідами, особливо з Україною, щоб потім не пояснювати своїм людям допущені помилки емоціями та геополітичною кон’юнктурою".

Також білоруський МЗС наголошує на тому, що "Білорусь не ставила діалог з Україною на так звану "паузу" – це ж не просто натискання кнопки на програвачі. Це конкретні збитки для тісних багатогранних відносин двох сусідніх держав", а також що "відповідальність за можливі наслідки цього кроку лежить повністю на українській стороні, а також на її старших зовнішньополітичних партнерах".

І як висновок, білоруські політики наголосили, що готові до продовження співробітництва на всіх рівнях і в тому обсязі, до якого готова Україна та її дружній і братський народ.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна скасувала безвізовий режим для громадян Білорусі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини