Головна Новини Політика зовнішня політика Україна залучить 150 млн євро від німецького банку KfW
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна залучить 150 млн євро від німецького банку KfW

Кредит буде надано терміном на 15 років з урахуванням відстрочення першого платежу на п'ять років

18 травня 2022, 08:15
Поділіться публікацією:

Український уряд затвердило залучення пільгового кредиту на 150 мільйонів євро від державного банку уряду Німеччини KfW .

Україна залучить 150 млн євро від німецького банку KfW

Як передає прес-служба Кабінету міністрів , кредит буде виданий на 15 років. При цьому буде відстрочення першого платежу на п'ять років з моменту його укладання.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, загальний розмір такої підтримки від Німеччини збільшиться до 300 мільйонів євро.

Шмигаль заявив, що ці гроші будуть спрямовані на підтримку українських громадян та відновлення критичної інфраструктури.

Глава Кабміну також зазначив, що останнім часом Кабінет міністрів домовився про отримання кредиту від уряду Японії у розмірі 100 мільйонів доларів та фінансової підтримки від Світового банку у розмірі 1,5 мільярда доларів .

Шмигаль додав, що фінансова підтримка міжнародних партнерів України з 24 лютого 2022 року склала понад 5 мільярдів доларів .

Варто зазначити, що у квітні у Міжнародному валютному фонді (МВФ) заявили, що Україні потрібно близько 5 мільярдів доларів на місяць, щоб вирішити проблеми з фінансовим дефіцитом, викликаним повномасштабним вторгненням Росії 24 лютого цього року.

Зокрема, глава МВФ Крісталіна Георгієва наголосила, щоб ця підтримка надходила у вигляді грантів, а не позик.

Крім цього, рівень підтримки Європейського Союзу також залежить від того, скільки готові внести країни Великої сімки (G7).

У Європі немає єдиної думки щодо того, яким чином можна підтримати нашу країну, і низка країн наполягає на виділенні кредитів, незважаючи на погляди МВФ та ймовірну неспроможність України їх погасити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини