Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відреагувала на запрошення Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на запрошення Путіна

З'явилась реакція України на рішення Мексики запросити російського диктатора Володимира Путіна на інавгурацію нової президентки.

8 серпня 2024, 10:10 comments3676
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Мексика надіслала запрошення для Володимира Путіна взяти участь в інавгурації новообраної президентки Клаудії Шейнбаум. Посольство України в Мексиці відреагувало та закликало мексиканський уряд арештувати російського диктатора.

Україна відреагувала на запрошення Путіна

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Українське посольство у Мексиці у зв’язку з інформацією щодо запрошення Путіна на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум виступило з заявою.

"Ми сподіваємося, що уряд Мексики знає про те, що Володимир Путін є військовим злочинцем, який отримав ордер на арешт за підозрою у викраденні та примусовому переміщенні українських дітей до Росії, виданий Міжнародним кримінальним судом, юрисдикцію якого визнає Мексика", — йдеться в заяві.

У посольстві України вказали, що сподіваються на виконання мексиканського уряду міжнародного наказу щодо арешту російського диктатора та передачі його до судового органу ООН у Гаазі. 

"Цей ганебний злочин стане однією з багатьох причин, чому Путіну разом з рештою військово-політичного керівництва Росії одного разу доведеться постати перед правосуддям за початок повномасштабного вторгнення в Україну, санкціонуючи бомбардування, стрілянину, тортури, зґвалтування та пограбування українського народу", — вказують в українському відомстві.

Державний департамент США також прокоментував цю ситуацію, заявивши, що присутність "автократа, відповідального за стільки смертей і руйнувань, применшить те, що стане історичним моментом для Мексики".

Клаудія Шейнбаум, яка перемогла на червневих президентських виборах, стане першою жінкою-президентом Мексики. Її інавгурація запланована на 1 жовтня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Монголії закликали арештувати білоруського диктатора Олександра Лукашенко.

Також "Коментарі" писали, що Путін вигадав новий план, як зупинити допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини