Головна Новини Політика зовнішня політика З'явилась офіційна реакція України на протести в Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась офіційна реакція України на протести в Грузії

МЗС України висловило солідарність із грузинським народом, який вийшов на протести

8 березня 2023, 15:19
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України відреагувало на події в Грузії, де 7 жовтня почались масові протести через закон про "іноземних агентів", який на думку України, Євросоюзу та грузинського народу суперечить європейським цінностям. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву МЗС України.

З'явилась офіційна реакція України на протести в Грузії

Україна висловила солідарність грузинському народу. Фото з відкритих джерел

7 березня в грузинське суспільство активізувалось та вийшло на мирні протести проти нового законопроєкту про "іноземних агентів", який проросійський уряд ухвалив у першому читані. Закон є подібний до раніше ухваленого в Росії. Влада країни застосувала силу (водомети, сльозогінний газ) та розігнала протестувальників.

У МЗС України повідомили, що країна, яка намагається здобути членство в Євросоюзі повинна дати своїм громадянам основні цінності Європи, серед яких права та свобода, зокрема і на мирний протест.

"Висловлюємо солідарність із грузинським народом в його прагненні продовжити розбудову європейського майбутнього Грузії", — заявили у МЗС України.

Також МЗС України вдячні за позицію президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, яка хоче ветувати цей закон. Після вчорашніх протестів, очікується, що грузинська опозиція знову збереться на мітинги о 15:00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, яка справжня причина заворушень у Грузії – чому країна обрала шлях загравання з РФ.

Також "Коментарі" писали про те, що Німеччина відреагувала на звинувачення в бік України у вибухах на Nord Stream. На думку міністра оборони країни це могла бути спецоперація під фальшивим прапором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини