Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відреагувала на передачу Угорщині українських військовополонених із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на передачу Угорщині українських військовополонених із РФ

У МЗС України фактично натякнули, що влада Угорщини безпосередньо з владою РФ домовилася про обмін полоненими, демонстративно не сповістивши про це Україну

9 червня 2023, 16:57 comments3463
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ виявився не поінформованим про те, що йдуть переговори між Будапештом та Москвою про передачу з Росії до Угорщини 11 військовополонених – закарпатських угорців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ України.

Україна відреагувала на передачу Угорщині українських військовополонених із РФ

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

Як зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко, сьогодні в МЗС запросили тимчасового повіреного Угорщини для предметної розмови.

"Українська сторона передала звернення надати докладну інформацію про наших громадян та невідкладно забезпечити до них доступ для українського консула, щоб ознайомитися з їхнім станом здоров'я та надати їм консульську допомогу. Під час зустрічі окремо наголосили на необхідності координації взаємодії з таких чутливих питань, як звільнення військовополонених", – зазначив дипломат.

Водночас представник МЗС наголосив на тому, що "звільнення українських військовополонених – це завжди хороша новина".                     

Зазначимо, раніше віце-прем'єр Угорщини у церковних справах Жолт Шемьєн підтвердив інформацію про передачу з Росії до Угорщини 11 військовополонених, закарпатських угорців, про що раніше заявила Російська православна церква.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль збільшив хабар Орбану: ЗМІ дізналися деталі.                                                                                              

Також видання "Коментарі" повідомляло – Угорщина активно закликає до "світу" в Україні та натякає, що Крим став частиною РФ. У результаті скандальні карти потрапили до мережі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини