Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відреагувала на можливу блокаду Росією акваторії Чорного та Азовського морів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на можливу блокаду Росією акваторії Чорного та Азовського морів

У Міністерстві закордонних справ висловили рішучий протест у зв'язку з рішенням Росії щодо блокування частини акваторії морів

10 лютого 2022, 14:43
Поділіться публікацією:

За даними морської охорони Державної прикордонної служби України, Російська Федерація оголосила про проведення військових навчань в акваторії Чорного та Азовського морів. Вони відбуватимуться з 13 по 19 лютого. У свою чергу редактор профільного видання BlackSeaNews Андрій Клименко у своєму Facebook повідомив, що те, що відбувається, " дуже схоже на підготовку до чогось на кшталт "морської блокади" українських портів.

Україна відреагувала на можливу блокаду Росією акваторії Чорного та Азовського морів

Міністерство закордонних справ України - фото з відкритих джерел

"От так виглядають заявлені РФ перекриття районів Чорного та Азовського морів для ракетних та артилерійських навчань – починаючи з 21:00 (UTC) 13/02/2022 по 21:00 (UTC) 19/02/2022. Жодних коридорів для проходу торгових суден не передбачено (такого за останні 8 років не було), — написав Клименко і доклав до публікації карту.

Україна відреагувала на можливу блокаду Росією акваторії Чорного та Азовського морів - фото 2

Українська сторона відреагувала на повідомлення про можливу блокаду РФ акваторій двох морів. У Міністерстві закордонних справ висловили рішучий протест у зв'язку з рішенням Росії щодо блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів та Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

"Безпрецедентна з охоплення площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях. Йдеться про суттєве і необґрунтоване ускладнення міжнародного судноплавства, насамперед торговельного, що може спричинити складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України", — йдеться у заяві МЗС.

У відомстві також зазначили, що такі дії Російської Федерації як частина її гібридної війни щодо нашої держави є неприпустимими. У МЗС додали, що вони демонструють неприкриту зневагу до норм та принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права.

Раніше на порталі "Коментарі" — Початок військових навчань Білорусі з РФ: чи зростає ризик вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини