Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відреагувала на істеричну реакцію Кремля після звернення в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на істеричну реакцію Кремля після звернення в ООН

МЗС України вважає, що Росія боїться показати реальний стан речей в Курській області

16 вересня 2024, 16:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Кремля Дмитрій Пєсков назвав рішення України звернутись до ООН та Червоного Хреста "провокаціями". Речник МЗС України Георгій Тихий відреагував на слова Пєскова та заявив, що реакція Кремля говорить сама за себе.

Україна відреагувала на істеричну реакцію Кремля після звернення в ООН

Речник МЗС України Георгій Тихий. Фото з відкритих джерел

Георгій Тихий заявив, що Росія зневажає власний народ, а керівництво РФ намагається приховати ситуацію у Курській області.

"Реакція Кремля на пропозицію України долучити ООН та МКЧХ до гуманітарних зусиль у Курській області свідчить про зневагу Росії до власного народу та його гуманітарних потреб, а також про страх перед тим, що міжнародні спостерігачі побачать реальну ситуацію. Досить промовисто", — написав Тихий на платформі X.

Нагадаємо, що МЗС України 16 вересня надіслало звернення до ООН та Червоного Хреста, щоб представники організацій прибули до Курської області. Метою цього є спроба здійснити "належне забезпечення основоположних прав людини". 

Речник Кремля Дмитрій Пєсков висловив сподівання, що ООН та МКЧХ не буде розглядати запит України, який за його словами є нібито "провокацією". 

Наразі реакція міжнародних організацій на запит України невідомому. Президентка МКЧХ Мір'яна Сполярич 16 вересня прибула до Москви, де планує зустрітись з очільником МЗС РФ Сергієм Лавровим. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН відреагували на скаргу Росії щодо нібито порушень України прав людини в Курській області.

Також "Коментарі" писали про голову Генасамблеї ООН Денніса Френсіса, який визнав, що Організація Об'єднаних Націй безпорадна перед Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини