Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відповіла на скандальну заяву Орбана про неможливість виграти у війні проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відповіла на скандальну заяву Орбана про неможливість виграти у війні проти Росії

Речника МЗС Олег Ніколенко відреагував на слова Віктора Орбана про те, що Україна не переможе Росію у війні.

23 травня 2023, 18:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не переможе у війні проти Росії. На такі слова угорського політика відреагували у міністерстві закордонних справ України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву речника МЗС Олега Ніколенка.

Україна відповіла на скандальну заяву Орбана про неможливість виграти у війні проти Росії

Речник МЗС України Олег Ніколенко. Фото з відкритих джерел

Угорський прем’єр-міністр вказав, що неважливо, хто на кого напав. Віктор Орбан запевняє, що зваживши всі фактори та те, що НАТО ніколи не відправить свої війська проти Росії, Україна все одно програє цю війну.

Речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував заяви угорського політика зазначивши, що в Кремлі радіють, адже Орбан намагається зняти відповідальність з Росії за її напад на територію України. Окрім того, Ніколенко пригадав початок повномасштабного вторгнення російських сил, коли Україні не давали шансів на життя.

"Ті ж самі європейські політики стверджували минулого року, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз", — запевняє речник міністра закордонних справ України.

Олег Ніколенко додає, що єдиним шляхом до миру в Україні та Європі є перемога українських сил та вихід російської армії з тимчасово окупованих територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан не може визначити природу війни в Україні. За його словами, він не розуміє, чи воюють дві країни, чи всю війну контролює якась третя сторона. Окрім того, Німеччина вже відкрито критикує Угорщину за перешкоджання роботи ЄС для допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали, що Росія обурена демонстрацією сили: найбільший авіаносець США прямує до Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини