Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відхилила ще одну пропозицію про "мирне посередництво"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відхилила ще одну пропозицію про "мирне посередництво"

Умова для переговорів в України попередня - виведення військ

18 квітня 2023, 09:42
Поділіться публікацією:

Київ не має наміру брати участь у мирних переговорах, поки Росія не виведе війська з усієї української території, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба у Багдаді. Так він відповів на пропозицію Іраку про своє посередництво. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Україна відхилила ще одну пропозицію про "мирне посередництво"

Україна за мир, але за умови звільнення всіх своїх територій

Кулеба наголосив, що тоді, як Україна розглядає "Ірак як країну, яка здатна навести мости, (...) Росія йде в наступ (...), і це найбільша перешкода на шляху до миру".

За словами глави МЗС Іраку Фуада Хусейна, Багдад "має досвід спілкування з країнами, між якими панує напруженість" і "готовий бути на службі миру".

"Продовження війни буде небезпечним не тільки для двох країн, а й для всього світу", — наводить агентство AP його слова на спільній пресконференції з Дмитром Кулебою.

Як повідомила пресслужба МЗС України, нинішній візит Кулеби в Багдад — перший візит глави МЗС України до Іраку з 2012 року.

"Нині уряд Іраку підтримує суверенітет та територіальну цілісність України на тлі повномасштабного вторгнення Росії", — наводить слова Кулеби пресслужба відомства.

У рамках візиту Кулеба обговорив зі своїм іракським колегою й питання поставок українського зерна до Іраку, йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Тим часом, Китай хоче просувати ще один мирний план.

Путін приїхав на окуповані території Херсонщини та Луганщини.

А Буданов підтвердив свій прогноз щодо звільнення Криму.

Глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов запевнив, що український план зі звільнення окупованого Криму поступово реалізується, і від своїх слів про терміни деокупації півострова він не збирається відмовлятися. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини