Головна Новини Політика зовнішня політика Україна та ще три країни подали в суд ООН на Іран: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та ще три країни подали в суд ООН на Іран: яка причина

Чотири країни оголосили, що подають позов на Іран до Міжнародного суду ООН.

5 липня 2023, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна, Велика Британія, Канада та Швеція 4 липня подали спільний позов проти Ірану до Міжнародного суду ООН. Тегеран звинувачують у порушенні Монреальської конвенції через збиття літака МАУ у 2020 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Україна та ще три країни подали в суд ООН на Іран: яка причина

Частина літака МАУ, який збили в Ірані. Фото з відкритих джерел

Україна та ще три країни вказують, що Іран порушив декілька зобов'язань у Монреальській конвенції 8 січня 2020 року. Саме тоді одна з гілок виконавчої влади Ірану, а саме військові з Корпусу вартових ісламської революції Ірану збили цивільний літак МАУ, який здійснював рейс PS752.

"Іран не вжив усіх можливих заходів для запобігання незаконному та умисному вчиненню злочину, описаного в статті 1 Монреальської конвенції, включаючи знищення рейсу PS752", — йдеться у спільному позові України, Великої Британії, Канада та Швеції.

Окрім того, чотири країни вважають, що Тегеран не провів необхідне прозоре та справедливе розслідування щодо збиття літака компанії "Міжнародні авіалінії України".

Нагадаємо, що 8 січня 2020 року в Ірані був збитий літак української компанії МАУ. Усі 176 пасажирів та членів екіпажу, які знаходились на літаку загинули. Більшість загиблих були громадянами держав, які подають в суд ООН на Іран.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що літак вилетів з Москви до Вашингтона. Речниця МЗС РФ Марія Захарова пояснила ситуацію з вильотом російського літака та вказала, хто на борту.

Також "Коментарі" писали про погоню винищувачів, яка закінчилася катастрофою. В інциденті загинуло четверо людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини