Головна Новини Політика зовнішня політика Україна реагує на повідомлення Угорщини з проблеми, пов'язаної зі сміттям - Хорев
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна реагує на повідомлення Угорщини з проблеми, пов'язаної зі сміттям - Хорев

Вивезення та утилізацію сміття на Закарпатті буде врегульовано законом, вважає заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Михайло Хорев

19 червня 2021, 02:20
Поділіться публікацією:

Україна активно реагує на повідомлення Угорщини з проблеми, пов'язаної зі сміттям. Про це заявив заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Михайло Хорев "Коментарі-Україна".

Україна реагує на повідомлення Угорщини з проблеми, пов'язаної зі сміттям - Хорев

Михайло Хорев (фото з відкритих джерел)

"Наш міністр Роман Абрамовський провів активну нараду в уряді за участю всіх обласних державних адміністрацій. Були відповідні доручення, зараз ми постійно це контролюємо. Прибираються ці стихійні звалища місцевими органами, державними екологічними інспекціями здійснюються постійні рейди та контролі. Зараз ми спостерігаємо деяке зниження", — заявив Михайло Хорев.

За його словами, на Закарпатті майже всі сміттєві "острова" були прибрані.

"На нашу думку, це буде повністю врегульовано тільки тоді, коли буде проголосований Верховною Радою профільний закон про відходи. Цей законопроєкт повністю відповідає європейським директивам. Він буде встановлювати головні рамки і прихильність всіх до цієї проблеми. Одна з перших проблем, пов'язана з упаковкою, — це проблема відсутності сміттєпереробних заводів. Друга проблема, якщо інвестор хоче будувати сміттєпереробні заводи, він не має можливості бути монополістом на ринку з їх збирання. Тобто, якщо ви — інвестор і прийшли будувати завод, то можете залишитися без сировини", — підкреслив експерт.

Закон встановить чіткі рамки, вважає заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України.

"Якщо ви інвестували, то муніципалітети зобов'язані віддавати своє сміття для того, щоб ви могли забезпечувати лінію, щоб це було економічно вигідно, щоб сміття перетворилося на певну інвестицію. Звичайно, є відповідальність виробників за переробку і закон про заборону пластикових пакетів. Фактично, це позбавлення можливості засмічувати природу цими пакетами. Вивезення та утилізацію сміття на Закарпатті буде врегульовано законом, оскільки будуть сміттєпереробні заводи, зрозумілі механізми. Муніципалітети, сільські ради, територіальні громади будуть взаємодіяти з інвестором, а саме з тими заводами, які будуть будуватися", —   резюмував експерт.

Нагадаємо, велика кількість законодавчих ініціатив у сфері екології насправді стосуються економічної галузі, і одна з них — законопроєкт про управління відходами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини