Головна Новини Політика зовнішня політика «Україна продовжить діалог з Німеччиною щодо постачання зброї», – Куліба
commentss НОВИНИ Всі новини

«Україна продовжить діалог з Німеччиною щодо постачання зброї», – Куліба

Як заявив Дмитро Кулеба, Київ продовжить переговори з Берліном щодо постачання в Україну зброї з Німеччини

19 січня 2022, 03:01
Поділіться публікацією:

17 січня глава МЗС України Дмитро Кулеба провів зустріч із своєю німецькою колегою Анналеною Бербок, яка сьогодні прилетіла з візитом до Києва. Під час зустрічі німецька міністерка висловила свою позицію щодо озброєння України. Про це йшлося на спільному брифінгу міністрів закордонних справ України та ФРН. Як заявив Дмитро Кулеба, Київ продовжить переговори з Берліном щодо постачання в Україну зброї з Німеччини.

«Україна продовжить діалог з Німеччиною щодо постачання зброї», – Куліба

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

“Я розповів пані Бербок про позицію України та навів відповідні аргументи. Але є велике бажання, щоби заробив дипломатичний трек. Хочеться бачити як реалізуються домовленості Нормандського саміту, – заявив український міністр.

Кулеба уточнив, що Україна знає, де і яку зброю вона може отримати. Крім цього, українська влада чудово розуміє, як цю зброю використовувати.

“Ми хочемо захищати нашу територію. Саме тому наш діалог із Німеччиною на тему постачання озброєння обов'язково матиме продовження”, – наголосив глава МЗС України.

У відповідь міністерша закордонних справ ФРН Анналена Бербок запевнила, що Берлін свою позицію щодо озброєння України міняти не збирається. Мої заяви, які звучали і кілька тижнів тому, і кілька місяців тому залишаються незмінними. Всі добре знають, як уряд Німеччини ставиться до експорту зброї”, – відповіла Бербок.

Водночас, німецька міністерка нагадала, що ФРН підтримує Україну у багатьох інших питаннях. Ми готові робити все, щоби не було ескалації кризи. Для цього ми використовуємо всі свої дипломатичні можливості", – наголосила чиновник.

Нагадаємо, заступник голови фракції ХДС / ХСС у закордонних справах Йоганна Вадефуль критиці блокування поставок німецьких озброєнь України на тлі військової загрози з боку Російської Федерації. Про це Йоханн Вадефуль написав у Twitter. “Наша попередня відмова від постачання зброї, судячи з усього, була сприйнята Росією як заохочення продовжити порушення суверенітету. Тож ця позиція є більш недієздатною”, – зазначив заступник голови найбільшої опозиційної фракції Бундестагу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини