Головна Новини Політика зовнішня політика Україна пригрозила Монголії через візит Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна пригрозила Монголії через візит Путіна

Монголія має розділити відповідальність за воєнні злочини Путіна, заявили в МЗС України.

3 вересня 2024, 08:20 comments1177
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на візит Володимира Путіна до Монголії та рішення Улан-Батору не арештовувати російського диктатора попри членство в Міжнародному кримінальному суді. Речник МЗС України Георгій Тихий заявив, що Монголію будуть очікувати наслідки через таке рішення.

Україна пригрозила Монголії через візит Путіна

Речник МЗС України Георгій Тихий. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін вперше після видачі ордера на арешт від Міжнародного кримінального суду відвідав країну, яка ратифікувала Римський устав та зобов’язана була арештувати російського диктатора. Однак уряд Монголії вирішив цього не робити,  чим викликав різку реакцію в України. 

"Нездатність уряду Монголії виконати обов’язковий ордер МКС на арешт Путіна є важким ударом для Міжнародного кримінального суду та міжнародної системи кримінального правосуддя", — сказав Тихий.

За словами представника МЗС України, Монголія відмовившись арештувати Путіна має розділити відповідальність за його злочини і Україна буде працювати, щоб Улан-Батор мав наслідки через свої дії.

"Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, тим самим розділивши відповідальність за його воєнні злочини. Ми працюватимемо з партнерами, щоб гарантувати, що це матиме наслідки для Улан-Батора", — додав Тихий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії відреагували на можливість арешту Путіна у Монголії. За словами речника Кремля Дмитрія Пєскова, у Москви немає ніяких проблем з Монголією у цьому питанні.

Також "Коментарі" писали про чотири причини, чому російський диктатор Володимир Путін їде до Монголії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини