Головна Новини Політика зовнішня політика Україна попереджає Ізраїль: це неймовірно
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна попереджає Ізраїль: це неймовірно

Український посол різко критикує Ізраїль та вважає, що ізраїльський уряд знущається над нашими громадянами.

21 серпня 2023, 08:00 comments1984
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук пригрозив, що Україна закриє кордони для ізраїльських паломників, які наступного місяця прямуватимуть до міста Умань на Рош га-Шана. Така критика стала реакцією на депортацію українських громадян з Ізраїлю. Про це повідомляє портал "Коментарі"з посиланням на видання Times of Israel.

Україна попереджає Ізраїль: це неймовірно

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. Фото з відкритих джерел

Український дипломат різко реагує на дії ізраїльської сторони щодо депортації українців та бачить абсурдною ситуацію, коли Ізраїль вимагає забезпечити безпеку своїм громадянам в Україні.

"Неймовірно, що нам доведеться зробити все можливе, щоб прийняти десятки тисяч ізраїльтян в Умані, з високим ризиком безпеки та величезними матеріально-технічними зусиллями, в той час, як ізраїльський уряд знущається над нашими громадянами, які приїжджають до Ізраїлю в рамках договору між двома країнами", — сказав Євген Корнійчук.

Корнійчук зазначив, що Україна не буде терпіти такого принизливого ставлення до громадян, тому призупиняє угоди щодо безвізового режиму.

Дипломат повідомив, що близько 10% українців, які в'їжджають до країни, депортують і закликав прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху особисто долучитися до вирішення конфлікту. За день до слів Корнійчука Зеленський виступив у черговому зверненні де закликав гарантувати безпеку громадян України, після того, як ознайомився з відповідними звітами. Прямо на Ізраїль Зеленський не вказував.

Ізраїль відреагував на критику Корнійчука. Очільник МЗС Ізраїлю Моше Арбель заявив, що його країна приймає туристів з усього світу, включно й з Україною, але у разі підозри, що туристична віза використовується заради роботи чи інших непередбачених дій, то відповідні органи реагують.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль погрожує війною Лівану: готовий зрівняти країну з землею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини