Головна Новини Політика зовнішня політика Україна почала отримувати перші транші від США з виділених 40 млрд доларів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна почала отримувати перші транші від США з виділених 40 млрд доларів: подробиці

Україна отримала від США мільярд доларів у рамках фінансової допомоги

8 червня 2022, 23:32
Поділіться публікацією:

До України прийшов  черговий транш від США — мільярд доларів у рамках фінансової допомоги. Незабаром має прийти ще один транш. Про це повідомила новий посол США в Україні Бріджит Брінк.

 Україна почала отримувати перші транші від США з виділених 40 млрд доларів: подробиці

Посол США в Україні Бріджит Брінк (фото з відкритих джерел)

 За її словами, кошти прийшли в рамках пакету в 40 мільярдів доларів. 21 травня президент Байден підписав ленд-ліз про допомогу Україні.

"Пряма підтримка у розмірі 1 мільярда доларів вже прибула. У рамках пакету 40 мільярдів доларів, підписаного президентом Байденом 21 травня", — розповіла глава дипломатичного представництва США.

Окрім цього посол зазначила, що триває робота над тим, аби прискорити надання ще більшої допомоги Україні під час війни.

Також Брінк відзначила, що наразі в США докладається чимало зусиль, щоб прискорити відправлення ще більшої допомоги для  українців.

"Сполучені Штати переконаються, що наша допомога дісталася нужденним та підтримала  демократичну Україну", — резюмувала Брінк.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чому РФ важливо захопити Сєвєродонецьк – що відбувається на фронті. Українські військові "тримають" Сєвєродонецьк, але з кожним днем це все важче робити. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у ефірі українського телемарафону. Директор Міжнародного інституту політичної філософії, політичний аналітик Віктор Савінов Коментуючи, чому росіяни так завзято, незважаючи на втрати, штурмують Сєвєродонецьк та Лисичанськ, експерт нагадав: відколи війна набула фронтальних форм, ключовим моментом є боротьба за виступи. Згадати ту саму Курську дугу, коли німці хотіли стиснути Курський виступ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини