Головна Новини Політика зовнішня політика Україна підтримала санкції США проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підтримала санкції США проти Росії

Україна вітає новий пакет санкцій США

16 квітня 2021, 05:48
Поділіться публікацією:

Україна підтримала санкції США і Євросоюзу по відношенню до фізичних і юридичних осіб Росії, що мають відношення до російської окупації і репресій в Криму. Про це в Twitter написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Україна підтримала санкції США проти Росії

Санкції США проти Росії (фото з відкритих джерел)

Україна вітає новий пакет санкцій США, який посилює відповідальність Кремля за окупацію Криму та масштабні порушення прав людини на півострові.

"Ми також підтримуємо реакцію США на зловмисне втручання РФ у справи інших країн, зокрема у вибори в США. Демократія потребує захисту", — написав дипломат.

Під нові санкції потрапили п'ять фізичних і три юридичні особи, що мають відношення до окупації українського Криму і серйозним порушенням прав людини на півострові.

Нагадаємо, президент США Джо Байден ввів черговий пакет санкцій проти Росії, яким ввів відразу кілька обмежень. Примітно, що недавно Байден і Путін по телефону говорили про Україну. Що значить подібний хід Вашингтона і які можуть бути наслідки — "Коментарі" розбиралися разом з експертами. Аналітик, кандидат політичних наук Олеся Яхно вважає, що санкції були цілком прогнозованими. Більш того, Байден під час телефонної розмови з Путіним 13 квітня міг попередити про це. Експерт не виключає, що розігрується зараз МЗС РФ спектакль в стилі "ми відповімо, та ще й як" — це саме спектакль.

Як повідомляли ранньо Сполучені Штати Америки сьогодні, 15 квітня, ввели санкції проти 32 юридичних і фізичних осіб РФ через спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році. Ще однією причиною стали хакерські атаки. Про це сказано в Указі президента США Джо Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини