Головна Новини Політика зовнішня політика Україна підписала низку документів про співпрацю з Азербайджаном: про що домовились
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підписала низку документів про співпрацю з Азербайджаном: про що домовились

Заплановане зближення України та Азербайджану у політичних, економічних та безпекових питаннях

14 січня 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

У Києві сьогодні, 14 січня, відбулось підписання угоди про стратегічне партнерство України та Республіки Азербайджан. У яких сферах українці будуть тісніше взаємодіяти з азербайджанцями, розповів президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами, передає портал "Коментарі". 

Україна підписала низку документів про співпрацю з Азербайджаном: про що домовились

Україна підписала документ про співпрацю з Азербайджаном. Фото з сайту офісу президента

"Результат зустрічі – шість двосторонніх документів про співпрацю: у сільському господарстві, енергетиці та торгівлі. Їхня реалізація спростить інвестиційну діяльність, посилить продовольчу та енергетичну безпеку, збільшить обсяг двостороннього товарообігу. У нас багато планів, про які ми дуже детально говорили з Президентом Азербайджану", – розповів Зеленський.

Що стосується економічної співпраці, то вирішено до 2024 року збільшити обсяги двосторонньої торгівлі удвічі. На сьогодні об’єм товарообігу між Україною та Азербайджаном становить 1 млрд доларів. Також азербайджанські компанії будуватимуть об’єкти в рамках "Великого будівництва". 

Заплановане і співробітництво у питаннях інфраструктури, а саме розвиток міжнародних автомобільних, залізничних та авіаційних перевезень, створення транспортного коридору в межах України, Азербайджану, Грузії та Молдови.

А от Президент Азербайджанської Республіки озвучив плани щодо співпраці у сфері енергетики, а також можливості для нарощування співробітництва у нафтопереробці.

"Ми готові до співпраці в усіх сферах, і хочу повторити, що вся співпраця базується на нашій міцній дружбі", – зауважив Ільхам Алієв.

Читайте також: У Польщі стався масштабний витік військових даних: що відомо





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини