Головна Новини Політика зовнішня політика Україна підписала безпекову угоду ще з однією країною. Що отримає Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підписала безпекову угоду ще з однією країною. Що отримає Київ

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рюте підписали у Харкові двосторонню безпекову угоду між країнами. Як повідомили в Офісі президента, Амстердам надасть Києву потужну підтримку

1 березня 2024, 17:12
Поділіться публікацією:

Згідно угоди, Нідерланди нададуть Україну військову допомогу на 2 млрд євро у 2024-му й продовжать підтримку протягом наступних 10 років. Як відзначили в прес-службі Офісу президента, підписаний документ містить потужний військовий блок, яким передбачено надання Києву сучасного військового обладнання та підтримку оборонної промисловості. Вказано, що пріоритетом є надання систем ППО, артилерії та бронетехніки. Також Амстердам підтримає морські і далекобійні спроможності України.

Україна підписала безпекову угоду ще з однією країною. Що отримає Київ

Зеленський і Рюте

Також документом передбачена і невійськова допомога Україні. Зокрема, Нідерланди будуть допомагати відновлювати економіку та відбудовувати країну після війни. Також Київ отримає підтримку і протидії різним гібридним загрозам, передбачена співпраця розвідок та інших структур.

Окрім того, додали в Офісі президента, підписаний документ містить блоки щодо санкцій проти Росії та підтримку з боку Нідерландів майбутнього членства України в Європейському Союзі та НАТО.

"Визначено механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної військової агресії проти України",
- підкреслили в Офіс президента.

Термін дії угоди – 10 років.

Нагадаємо, протягом останнього часу Україна підписала безпекові угоди з низкою країн. Серед них, наприклад, Великобританія, Німеччина, Канада, Італія.

Наприклад, двостороння безпекова угода з Канадою була підписана в межах візиту Джастіна Трюдо до України з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення РФ. Документ передбачає виділення Канадою у 2024 році понад 3 млрд канадських доларів макрофінансової та оборонної допомоги Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини