Головна Новини Політика зовнішня політика Україна передає в суд Гааги інформацію про російські злочини в окупованому Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна передає в суд Гааги інформацію про російські злочини в окупованому Криму

У військових злочинах проти культурної спадщини в Криму звинувачують Росію

12 серпня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Україна звернулася до Міжнародного кримінального суду в Гаазі з обвинуваченням Росії у військових злочинах проти культурної спадщини в Криму, повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова. За її словами, зібрали докази руйнування і знищення об'єктів культурної спадщини.

Україна передає в суд Гааги інформацію про російські злочини в окупованому Криму

Херсонес в Криму, фото з відкритих джерел

За її словами, Україна передасть до суду зібрану аналітику по експропріації і руйнування об'єктів культурної спадщини, щоб МКС "долучив їх до свого розслідування, яке, сподіваємося вже найближчим часом може початися". У заяві сказано, що десятки об'єктів культурної спадщини України та людства бездушно знищені.

"Знищення унікальних об'єктів культурної спадщини людства є таким же незворотнім злочином, як позбавлення людини життя. Адже один із способів припинити існування народу — це знищити його культуру і історію", — зазначила генпрокур Венедиктова.

Йдеться про улюблених об'єктах туристів з усього світу:

— стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора;

- історичне середовище столиці кримських ханів у Бахчисараї — Ханський палац, Чуфут-Кале;

- Кримська астрофізична обсерваторія;

- вежа Костянтина і доків Вежу в Феодосії;

- церква Іоанна Предтечі в Керчі.

Йдеться про ряд улюблених туристичних об'єктів, відомих мандрівникам у всьому світі. Увагу звертають на ситуацію в стародавньому місті Херсонесі Таврійському, Кримської астрофізичної обсерваторії, Керченської церкви Іоанна Предтечі, вежі Костянтина в Феодосії. Також в списку значиться і історично важливі об'єкти в Бахчисараї — Чуфут-Кале і Ханський палац, які були резиденціями кримських ханів.

Крім того, за словами Венедиктова, в повідомленні описуються численні випадки незаконних археологічних розкопок і модифікацій культурних цінностей в Криму, зокрема поселень Кермен-Бурун і Сіваг-Кермен.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Москва загрожує проблемами для тих, хто візьме участь в "Кримській платформі" . Так званий віце-прем'єр кримського уряду Георгій Мурадов заявив, що учасники саміту "Кримська платформа" можуть отримати для себе масу проблем і неприємностей, а також зіткнутися з "непередбаченими наслідками".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

12 серпня 2021, 21:28

Тупые хохло долбоебы уже на януковича подавали в интерпол, а доказательства предъявить не смогли и их послали нахуй, пошлют еще раз)))


Новини