Головна Новини Політика зовнішня політика Україна отримала 495 млн євро від трьох країн – голова Мінфіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала 495 млн євро від трьох країн – голова Мінфіну

Фінансові кошти надійшли від США, Норвегії та Австрії

2 травня 2022, 17:50
Поділіться публікацією:

До державного бюджету України надійшов грант у розмірі 495 млн євро. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Україна отримала 495 млн євро від трьох країн – голова Мінфіну

За його словами, до державної скарбниці прийшли гроші від донорів Світового Банку, у рамках програми Другого траншу для політики розвитку у сфері економічного відновлення України.

"Грант у розмірі 495 млн. євро. Це кошти від США, Норвегії та Австрії. Найближчим часом готується залучення чергової грантової підтримки від США в розмірі $500 млн", — написав глава Мінфіну.

У березні Марченко заявляв , що міжнародні установи та організації продовжують надавати підтримку Україні.

Зокрема, за його словами, український бюджет отримає 3 млрд євро, а на рахунки Держказначейства було перераховано допомогу від МВФ (Міжнародний валютний фонд Comments.ua) у розмірі 1,4 млрд доларів.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Світовий банк ухвалив рішення виділити Україні 300 млн доларів за проектом модернізації системи соціальної підтримки населення.

Рішення тоді було прийнято у зв'язку з тим, що через пандемію коронавірусу за межею бідності в нашій країні може виявитися більше мільйона людей.

Раніше Європейський Союз виділив Україні 600 млн. євро макрофінансової допомоги. За словами глави уряду, це перший із двох траншів, про які Україна та ЄС домовилися в липні нинішнього року.

Виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс наголосив, що цей транш є показником солідарності Євросоюзу з Україною.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини