Головна Новини Політика зовнішня політика Україна отримає від США допомогу у розмірі $325 млн на оборону
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає від США допомогу у розмірі $325 млн на оборону

Штати виділять Україні новий пакет допомоги для продовження контрнаступу

14 червня 2023, 14:10
Поділіться публікацією:

Штати мають намір поставити Україні бронемашини Stryker і Bradley на 325 мільйонів доларів у новому 40-му пакеті військової допомоги — для поповнення збитків, отриманих ЗСУ в результаті контрнаступних дій. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Voice of America та представників Пентагону.

Україна отримає від США допомогу у розмірі $325 млн на оборону

Штати поставлять в Україну бронемашини Stryker та Bradley. Фото: відкриті джерела

Старший директор Центру військової та політичної потужності у вашингтонському Фонді захисту демократії Бредлі Боуман пояснив, що зазначені передові системи, хоч би якими хорошими не були, вразливі та потребують заміни.

"Тому це також нагадування про те, що допомога у сфері безпеки не є одноразовою. Вона має продовжуватися у довгостроковій перспективі", – зазначив експерт.

Окрім бронетехніки, втраченої чи пошкодженої на фронті, Збройні Сили України отримають зенітні ракетні комплекси NASAMS та додаткові ракети для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Зазначається, що ці види озброєнь будуть вилучені із запасів Міноборони США, як і попередні пакети допомоги від Пентагону, надані Україні з початку російського вторгнення в лютому 2023 року.

Крім того, глава американського оборонного відомства Ллойд Остін цього тижня вирушить до Брюсселя, де відбудеться зустріч міністрів оборони країн НАТО. Там обговорять подальшу підтримку України в боротьбі проти російського агресора в ході контрнаступу ЗСУ. Керівники світових оборонних відомств також продовжать узгоджувати плани підготовки українських пілотів до роботи на винищувачах F-16.

Портал "Коментарі" повідомляв, що представники Пентагону уникли відповіді щодо знищеної техніки під час боїв в Україні. Там ніби поки не мають підтверджень інформації про знищення в Україні 16 одиниць західної техніки. Представниця Пентагону зауважила, що у відомстві продовжують стежити за цим, а також, що при формуванні пакетів військової допомоги Україні враховувалися можливі втрати техніки, адже на війні не буває без втрат. У той же час Пентагон поки не готовий сказати, чи замінятиметься кожна одиниця знищеної або підбитої техніки. Це питання поки що відкрите до обговорення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини