Головна Новини Політика зовнішня політика Україна обговорила з Канадою перспективи військових відносин
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна обговорила з Канадою перспективи військових відносин

У Канаді пообіцяли підтримку українській армії

22 вересня 2021, 10:29
Поділіться публікацією:

Заступник керівника Офісу президента Роман Машовець поспілкувався з директором канадської програми PROTECT Майклом Маккарті про співпрацю в оборонній сфері. Про це повідомляється в пресслужбі Офісу президента.

Україна обговорила з Канадою перспективи військових відносин

Зустріч з канадськими партнерами, фото Офісу президента

Партнери обговорили питання поглиблення співробітництва України та Канади у сфері оборони. Найбільшу увагу співрозмовники приділили вдосконаленню кадрової політики в структурах кадрової безпеки та оборони України. Роман  Машовець вважає, що треба змінювати систему управління персоналом. Адже саме через неї відбуватимуться зміни у військовому секторі. Також українська сторона проінформувала партнерів, що відбір кандидатів на посади найвищого керівництва ЗСУ погоджується з президентом. 

Зі своєї сторони Майкл Маккарті висловив незмінність позиції Канади, щодо підтримки України в протистоянні гібридній війні, яку розв'язала Росія. Майкл Маккарті наголосив, що готовий посприяти з боку його країни для надання допомоги українській армії. 

На зустрічі був присутнім аташе з питань оборони Посольства Канади полковник Роберт Фостер, який подякував Україні за порятунок канадських громадян та їх евакуацію з афганського Кабула літаками Збройних Сил України. Роберт Фостер зазначив, що це був приклад високого рівеня взаємосумісності. 

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, чому Канада не хоче відкривати свої кордони для туристів. Журналісти інформують, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що кордон буде залишатися закритим до тих пір, поки 75% канадців не отримають першу з двох доз вакцини від коронавірусу, а 20% — обидві вакцини. Хоча Трюдо сказав, що Канада в основному досягла першої мети, офіційні дані, опубліковані після його виступу, показали, що 73,4% отримали першу дозу й тільки 14,7% населення пройшли обидва щеплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини