Головна Новини Політика зовнішня політика Україна не використовує свої можливості для тиску на партнерів: у чому проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не використовує свої можливості для тиску на партнерів: у чому проблема

Київ неефективно використовує війну для збільшення міжнародної підтримки

27 липня 2024, 00:15
Поділіться публікацією:

Україна вкрай слабо використовує на міжнародній арені стан війни для тиску на партнерів, заявив експерт-міжнародник Євген Магда.

Україна не використовує свої можливості для тиску на партнерів: у чому проблема

Світ втрачає інтерес до війни в Україні. Фото з відкритих джерел

"Досвід української армії, можливість перевірки ефективності західної зброї на полі бою, терористичні удари по тилових містах – все це "інструменти", які Україна практично не використовує для досягнення своїх цілей у діалозі з союзниками", — заявив Євген Магда. 

За словами експерта-міжнародника, до членів Північноатлантичного альянсу Україна повинна доносити меседж, що її вступ до НАТО є запобіжником війни в Європі, оскільки Альянс посилиться найбільшою на європейському континенті армією з величезним бойовим досвідом.

"В України немає розуміння, що стратегічний рух має складатися з тактичних кроків. У нас немає на Заході постійних каналів просування інформації, які до 2022 року були в росії завдяки тому ж таки пропагандистському каналу Russia Today, який був однією з кнопок для європейського обивателя. Візьмемо для прикладу мирний план Володимира Зеленського. На Заході знають про 10 пунктів досягнення миру від Зеленського? Переконаний, що там уявлення не мають, з яких пунктів складається план українського президента про завершення війни", — відзначив експерт.

Політолог нагадав, що Україна переломила ситуацію в Чорному морі, однак про досягнення українських морських дронів світ мало що знає.

"Після терористичної атаки на "Охматдит" Україна повинна була одразу ж поширити у публічному просторі тезу, що світ без Росії можливий, але цього ніхто не зробив", — відзначив він.

За словами експерта, Україна має капіталізувати поле бою та отримувати нову допомогу за рахунок просування теми війни.

"Ми маємо також показати нашим партнерам свою унікальність, а не бути у відносинах з ними другим номером", — додав Євген Магда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини