Головна Новини Політика зовнішня політика Україна налаштована приєднатися до санкцій проти Білорусі, - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна налаштована приєднатися до санкцій проти Білорусі, - Кулеба

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, економічних санкцій щодо Білорусі Україна вводити не буде

5 жовтня 2020, 13:00
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба дав інтерв'ю "BBC News Україна", в якому поділився своїм баченням щодо приєднання України до можливих санкцій ЄС проти Білорусі.

Україна налаштована приєднатися до санкцій проти Білорусі, - Кулеба

Фото: РБК

"Я хочу подивитися на остаточне юридичне рішення, хто там в цьому списку. Але так, ми налаштовані приєднатися до цих санкцій, тому що тут уже йдеться про питання послідовності політики", — повідомив Кулеба.

Міністр заявив, що зараз Україна вживає всіх необхідних заходів, щоб підтримувати народ сусідньої країни. Однак він підкреслив, що для України це більш ризиковано, ніж для членів НАТО і ЄС, оскільки наша країна не перебуває під "парасолькою захисту" цих організацій, і вплив Росії в Білорусі несе загрозу українській національній безпеці.

Кулеба заявив, що Україна може приєднатися саме до персональних санкцій проти деяких представників білоруської влади, однак економічних санкцій і обмеження торгівлі з Білоруссю на офіційному рівні не буде.

"Що стосується економічної взаємодії — ми не плануємо атакувати. Ми не плануємо робити Білорусі ще гірше — ми бажаємо їй тільки добра. У нас немає в планах якогось ембарго, введення будь-яких обмежень на торгівлю", — розповів глава МЗС.

Однак Кулеба підкреслив, що цю позицію можуть переглянути, якщо Росія почне контролювати білоруські підприємства.

Також міністр заявив, що посол України продовжить працювати в Мінську, і скорочення українського дипломатичного представництва в Білорусі не буде.

Як раніше писали "Коментарі", білоруські правозахисники повідомляють про затримання близько 200 осіб в ході протестів в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини