Головна Новини Політика зовнішня політика Україна надіслала ноту протесту Польщі: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна надіслала ноту протесту Польщі: що сталося

Україна надіслала ноту протесту Польщі щодо блокування імпорту агропродукції

29 квітня 2023, 11:55 comments2084
Поділіться публікацією:

МЗС України надіслало ноту протесту Польщі з приводу блокування імпорту агропродукції. Такі обмеження, хоч би якими причинами вони обґрунтовувалися, не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, і принципами, і нормами Єдиного ринку ЄС. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

Україна надіслала ноту протесту Польщі: що сталося

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

"До посольства Республіки Польща в Україні та представництва ЄС в Україні було передано ноти МЗС України про категоричну неприйнятність ситуації торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України. Такі обмеження, хоч би якими причинами вони обґрунтовувалися, не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, і принципами, і нормами Єдиного ринку ЄС", – зазначив Ніколенко.

Він додав, що існують всі правові підстави для негайного відновлення експорту українських аграрних товарів до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії, а також продовження безперешкодного експорту в інші держави-члени ЄС та загалом безперешкодний транзит усієї української продукції до інших країн як у межах , і поза межами ЄС.

МЗС України закликало партнерів до пошуку збалансованого рішення на основі законодавства ЄС, Угоди про асоціацію та у дусі солідарності.

"Тільки так можна спільно успішно протидіяти російській повномасштабній агресивній війні проти України та вже зараз зміцнювати Єдиний ринок ЄС, учасником якого стане Україна", – резюмували у МЗС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посол США в Україні Бріджіт Брінк звинуватила Росію в тому, що та намагається задушити українську економіку та сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватись умов зернової угоди. Так, 17 квітня країна-агресор вдруге заблокувала інспекцію суден у територіальних водах Туреччини. Паралельно з цим експорт українського зерна та продовольства почали блокувати Польща, Угорщина та Словаччина. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини