Головна Новини Політика зовнішня політика Україна на засіданні ТКГ запропонує "Великоднє перемир'я": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на засіданні ТКГ запропонує "Великоднє перемир'я": подробиці

Кравчук збирається порушити це питання на засіданні 14 квітня

1 квітня 2021, 14:41
Поділіться публікацією:

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук планує на засіданні, яке має відбутися 14 квітня, порушити питання про "Великоднє перемир'я". Про це він сказав в ефірі "24 Україна", передає видання "Українська правда".

Україна на засіданні ТКГ запропонує "Великоднє перемир'я": подробиці

Леонід Кравчук - фото з відкритих джерел

"... Ми це питання ("Великоднього перемир'я"- ред.) Порушимо, як і належить, бо Великдень. Люди будуть більше ходити на могили. Але це явище тимчасове. Великдень проходить — і знову війна. Я кажу, щоб ми прийняли такі рішення, такі кроки, які забезпечують припинення вогню. Це перший крок ", — сказав очільник української делегації в ТКГ. 

За словами Кравчука, в разі прийняття даного рішення, будуть вирішуватися політичні, оборонні та інші питання.

Нагадаємо, що російські дипломати в Тристоронній контактній групі відмовилися повторно оголосити режим повної бойової тиші на лінії розмежування в ОРДЛО. Така невтішна інформація була озвучена одним із представників вітчизняної делегації в ТКГ Сергієм Гармашем. За словами Гармаша, Росія була в меншості, однак це не завадило їй заблокувати таку просту домовленість. Українська пропозиція про двостороннє припинення обстрілів, озвучене Леонідом Кравчуком, підтримали представники місії ОБСЄ. Російська делегація заявила, що угода про "режим тиші" існує ще з літа минулого року, тому в його повторенні Москва не бачить сенсу.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що Кремль, залишаючи без уваги, що саме через обстріли з російської сторони ситуація в регіоні загострилася, вважає Україну причетною до ескалації на Донбасі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

1 квітня 2021, 14:00

Повторно объявлять перемирие, это как вроде с первого раза не расслышали? Следить надо за своими вояками и снайперами. А то дедушку на огороде застрелила какая-то шалава и молчок.


Новини