Головна Новини Політика зовнішня політика Україна може відмовитися від вступу в НАТО: український посол повідомив позицію Києва щодо альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може відмовитися від вступу в НАТО: український посол повідомив позицію Києва щодо альянсу

Посол у Британії повідомив, що Україна може відмовитися від участі в НАТО, щоб уникнути війни

14 лютого 2022, 10:56
Поділіться публікацією:

Україна може відмовитися від вступу в НАТО, щоб уникнути війни з Росією. Таку заяву ВВС зробив посол країни у Великобританії. Про це повідомляє Reuters.

Україна може відмовитися від вступу в НАТО: український посол повідомив позицію Києва щодо альянсу

Посол України у Великобританії Вадим Пристайко - Reuters

Посол Вадим Пристайко заявив BBC, що Україна готова бути "гнучкою" щодо своєї мети приєднатися до атлантичного військового альянсу. За словами президента Росії Володимира Путіна, приєднання України до НАТО стане пусковим механізмом для війни.

"Ми гнучкі і намагаємося знайти найкращий вихід. Якщо нам потрібно піти на серйозні поступки, можливо ми це зробимо", — сказав Пристайко, відповідаючи на запитання, чи може Київ змінити свою позицію щодо членства в НАТО.

Також Пристайко зазначив, що Росія вже має кордони з НАТО: Польща, Словацька республіка, Угорщина, Румунія, Болгарія, Туреччина — усі в НАТО. Однак, за словами посла, це нічого не змінило для Росії, і вступ України до НАТО теж "багато не змінить".

Як повідомляли раніше "Коментарі", голові комітету із закордонних справ парламенту Фінляндії Міко Ніїкко довелося виправдовуватися за свій твіт, у якому він заявив, якщо Україна приєднається до НАТО, це суперечитиме зовнішньополітичній позиції країни. У своєму Twitter політик написав, що лідеру Франції Еммануелю Макрону або якомусь іншому лідеру Європи слід було б відкрито заявити, що в НАТО немає намірів приймати Україну до своїх лав. 

Також "Коментарі" писали, що генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що після серії переговорів з керівництвом Росії в Москві так і не відмовилися від військового нарощування поблизу українського кордону. Столтенберг зазначив, що Росія відправляє до українського кордону все більше військового контингенту, збільшує кількість військової техніки, розгортає нові військові шпиталі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Крым

14 лютого 2022, 11:08

Но для этого москуа должна вывести всю свою армию из Крыма и Донбасса, только тогда Украина может рассмотреть свой нейтральный статус.

Иван

14 лютого 2022, 11:07

Чота ржу)))


Новини