Головна Новини Політика зовнішня політика Україна та Казахстан підписали Меморандум щодо створення інноваційних технологій та інформаційних систем
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Казахстан підписали Меморандум щодо створення інноваційних технологій та інформаційних систем

Меморандум набирає чинності з дати його підписання

12 листопада 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

В Нур-Султані підписано Меморандум між міністерствами України та Казахстані.

  Україна та Казахстан підписали Меморандум щодо створення інноваційних технологій та інформаційних систем

Фото: Міністерство інфраструктури України

Сьогодні, 12 листопада, в столиці Казахстану Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та Віцеміністр індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан Берік Камалієв підписали Меморандум про співпрацю у сфері створення інноваційних технологій та інформаційних систем щодо порядку обміну дозволами на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень.

Підписання меморандуму відбувалося в межах офіційного візиту Міністра інфраструктури України до Казахстану.

"Зміцнюємо торгово-економічне співробітництво між Україною та Казахстаном. Щойно разом з моїм колегою – Віцеміністром індустрії та інфраструктурного розвитку Беріком Камалієвим уклали Меморандум щодо співпраці у сфері обміну дозволами на міжнародні автоперевезення", — повідомляє Міністр інфраструктури України. 

Також Криклій повідомляє, що сторони хочуть поглибити співпрацю для швидшого та безперешкодного руху вантажів між країнами. Повідомляється, що планується запровадження цифрових дозволів на автоперевезення. 

Меморандум передбачає спільну роботу, яка спростить процедуру обміну дозволами на здійснення міжнародних автоперевезень. Згідно з документом передбачається переведення паперових бланків та дозволів в електронну форму. Сторони домовилися обмінюватися досвідом та даними для взаємовигоди обох країн

Зазначається, що документ набирає чинності з дати його підписання.

У Мінінфраструктури повідомляють, що перехід на цифровий формат сприятиме розвитку транспортній галузі, економіці та товарообігу як в Україні, так і Казахстані.  

Видання "Коментарі" повідомляли, для чого поліцію озброюють електрошокерами



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини