Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готує звернення до країн світу щодо Путіна: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готує звернення до країн світу щодо Путіна: деталі

У Верховній Раді триває підготовка звернення щодо Володимира Путіна, якого Україна закличе не визнавати легітимним президентом Росії.

20 березня 2024, 10:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник комітету з питань зовнішньої політики Олександр Мережко розповів, що Верховна Рада готує звернення до країн світу у якому закликає не визнавати легітимним президента Росії Володимира Путіна. За його словами вже створенні документи у правовій площині для такого рішення.

Україна готує звернення до країн світу щодо Путіна: деталі

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Олександр Мережко в ефірі "Радіо Свобода" розповів, що звернення до країн світу буде відображати спільну позицію нардепів ВР України щодо Путіна.

"Основний пункт, основна ідея цього звернення полягає в тому, щоби закликати країни світу, парламенти, держави не визнавати Путіна легітимним", — сказав Мережко.

Народний депутат вказав, що раніше вже була заява президента ПАРЄ Теодороса Русопулоса, де поставлено під сумнів легітимність Володимира Путіна після так званих виборів у Росії. Мережко вказує, що в одній з резолюцій ПАРЄ, яка була ініційована українськими дипломатами, є заклик про невизнання Путіна легітимним президентом Росії.

Крім того, Олександр Мережко додає, що Зеленський видав указ, де Володимира Путіна не можна розглядати як представника Росії та вести з ним переговори. За словами нардепа, це вже закріплені документи у правовій площині.

Нагадаємо, що на президентських "виборах" у Росії перемогу отримав Путін з рекордним результатом у понад 87%. Більшість країн світу відреагували з критикою на виборчий процес в Росії та назвали його недемократичним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині не будуть Путіна називати президентом Росії.

Також "Коментарі" писали про регіон Російської Федерації, який найменше голосував за Володимира Путіна на "виборах" у Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини