Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готує офіційні рішення: Кулеба анонсував кроки щодо вигнання Росії з Ради Безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готує офіційні рішення: Кулеба анонсував кроки щодо вигнання Росії з Ради Безпеки ООН

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що вже настав час розмови про узурпацію Росією місця в ООН

20 грудня 2022, 14:20 comments2521
Поділіться публікацією:

Україна готує офіційні кроки, щоб довести, що Росія не має жодних законних підстав перебувати в Раді безпеки ООН. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу на брифінгу.

Україна готує офіційні рішення: Кулеба анонсував кроки щодо вигнання Росії з Ради Безпеки ООН

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Росія багато років отруює ООН, це ні для кого не секрет. Також, як вона отруює всі міжнародні організації, в яких перебуває", — заявив Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що Росія посідає місце члена Ради безпеки ООН без належних юридичних підстав для цього. Право голосу в Раді Безпеки ООН Москва отримала шляхом шахрайської схеми, яку російське керівництво провернуло 31 рік тому.

За словами українського дипломата, Україна зараз готується до офіційних кроків, які доведуть незаконне перебування Росії в Раді безпеки ООН. Це не буде просто, це буде вкрай непросто, але настав час відвертої аргументованої розмови про узурпацію Росією місця в Раді безпеки ООН та ООН загалом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у традиційному вечірньому зверненні 19 грудня президент України Володимир Зеленський серед іншого зазначив, що РФ втратила в цій війні вже майже сто тисяч своїх людей. При цьому Кремль не може сказати, заради чого, не здатний визнати своїх помилок і боїться реальності. Тим часом сьогодні, 20 грудня, виповнюється 300 днів з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Як оцінюєте результати цих трьох сотень днів протистояння? Які перспективи завершення війни у 2023 році? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – Європейський Союз та НАТО готують важливе звернення до РФ щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини