Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готова змінити Мінськ на Стамбул: Резніков зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова змінити Мінськ на Стамбул: Резніков зробив заяву

Україна підтримує будь-які ідеї щодо перенесення переговорного майданчика за мінськими домовленостями з Білорусі до нейтральних незаангажованих країн

3 лютого 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Україна згодна на те, щоб перенести переговорний майданчик за Мінськими домовленостями з Мінська в одне з міст Туреччини. Як передає видання "Коментарі", таку позицію озвучив Міністр оборони України Олексій Резніков під час сьогоднішнього брифінгу.

Україна готова змінити Мінськ на Стамбул: Резніков зробив заяву

Олексій Резніков. Фото: прес-служба президента

Олексій Резніков зазначив, що, можливо, він розкриє для когось секрет, але Туреччина виступала з пропозицією організувати переговорний майданчик, коли він ще не був міністром оборони, а був одним із учасників української делегації у тристоронній контактній групі. Україна вже тоді давала згоду на те, щоб змінити Мінськ на той самий Стамбул.

Рєзніков зазначив, що Україна була готова також змінити Мінськ на Женеву, Відень або будь-яке інше місто, яке б у політичному плані не було близьким до Москви.

Міністр оборони підкреслив, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган знову публічно пропонує Україні та Росії на території Туреччини продовжити переговори щодо врегулювання конфлікту. Рєзніков зазначив, що Україна підтримує таку пропозицію і готова на неї погодитися.

Читайте також на порталі "Коментарі" – сьогодні міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україні приземлився вже сьомий вантажний літак з військовою допомогою США для України. При цьому міністр зазначив, що на цьому військова допомога США не закінчується. Зміцнення української армії та підтримка з боку союзників продовжиться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олексій Рєзніков заявив, що можливість російського вторгнення в Україну низька. За словами міністра, така позиція не лише у українського керівництва, а й у стратегічного партнера України – США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини