Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готова говорити про нейтральний статус: Офіс президента повідомив умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова говорити про нейтральний статус: Офіс президента повідомив умову

Заяву про нейтральний статус зробив Ігор Жовква

9 березня 2022, 19:14 comments1676
Поділіться публікацією:

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква не виключив переговори з Росією щодо можливого нейтралітету України заради забезпечення миру. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Жовкви ARD.

Україна готова говорити про нейтральний статус: Офіс президента повідомив умову

Ігор Жовква - РБК-Україна

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква виступив на рівні лідерів України та Росії. Серйозні переговори, за словами чиновника, можливі лише за умови такої зустрічі.

"Переговори та потенційна домовленість можливі лише після припинення бойових дій та припинення вогню. Тоді можна було б обговорити, як міг би виглядати можливий нейтралітет України", – зазначив чиновник.

За словами Жовкви, Україна вимагає жорстких гарантій, щоб така ситуація, як зараз, більше ніколи не повторилася.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Маріуполі від зневоднення померла 6-річна дитина. Дівчинку змогли дістати з-під завалів лише через кілька днів після того, як її будинок внаслідок обстрілу зруйнувався. Дитину присипало уламками будівлі після обстрілів, і вона не могла вибратися самостійно. На те, що сталося, емоційно відреагував президент Володимир Зеленський. За його словами, окупанти навмисно оточили місто та виснажують його. 

Також "Коментарі" писали, що над містом Радомишль, що в Житомирській області, українським військам вдалося знищити ракету російських окупантів. Крім того, міська рада повідомляє, що близько п’ятої ранку над Радомишлем на незначній висоті пролетів надзвукови літак, через який у багатьох будинках розбилися вікна.

Читайте на порталі "Коментарі": ЄС уже цього тижня планує визнати Україну членом європейської сім'ї: подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ы

9 березня 2022, 22:34

А хто йому дав таке право, оприділись зі своїм статусом , зрадник-колаборант. ОП ж2 колаборанти. Слава Україні.


Новини