Головна Новини Політика зовнішня політика Україна чекає спростування заяви президента Болгарії про «російський Крим»
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна чекає спростування заяви президента Болгарії про «російський Крим»

Україна відреагувала на заяву президента Болгарії про "російський Крим"

19 листопада 2021, 15:42
Поділіться публікацією:

Після заяви президента Болгарії Румена Радєва щодо малоефективності санкцій проти Росії та належності анексованого Криму до Росії до Міністерства закордонних справ України запросили посла Болгарії у Києві Костадіна Коджабашева. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише "Європейська правда".

Україна чекає спростування заяви президента Болгарії про «російський Крим»

Крим. Фото: 24 канал

У головному дипломатичному відомстві розповіли, що довели до відома посла, що публічні висловлювання лідера болгар про те, що Крим сьогодні – це російська територія є неприпустимими. Також у МЗС акцентували увагу на тому, що висловлювання у такому ключі президента Болгарії не можуть призвести до покращення добросусідських відносин між двома країнами.

Крім того, заява Румена Радєва ніяк не перегукується з офіційною позицією Софії, згідно з якою Болгарія не визнає російської окупації, вважає Крим українською територією.

У відомстві підкреслили, що офіційний Київ тепер вимагає від влади Болгарії пояснень, зокрема від президента Болгарії спростування своєї заяви, озвученої під час дебатів.

У відповідь посол Болгарії Костадін Коджабашев наголосив, що Софія не змінює своєї позиції щодо належності Криму до України та визнає суверенітет України, а також її територіальну цілісність. На підтвердження своїх слів дипломат заявив, що Болгарія, як і раніше, готова разом з Україною відставити питання, що стосуються повернення Криму, зокрема, разом працювати на майданчику "Кримської платформи".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Болгарії вважають, що санкції не допомогли і Крим – російський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини