Головна Новини Політика зовнішня політика Україна чекає на план по вступу в НАТО, - Разумков
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна чекає на план по вступу в НАТО, - Разумков

Разумков сподівається на надання Україні ПДЧ в найближчій перспективі

22 березня 2021, 18:41
Поділіться публікацією:

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що Україна очікує підтримку від союзників і надання плану дій щодо членства в НАТО в найближчій перспективі. Про це він повідомив в ході зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО Мірчі Джоане в штаб-квартирі Альянсу. Детальніше про хід зустрічі Разумков написав на своїй сторінці в Facebook 22 березня.

Україна чекає на план по вступу в НАТО, - Разумков

Дмитро Разумков - фото з відкритих джерел

"Логічним кроком на цьому шляху буде отримання Плану дій щодо членства в Альянсі. Сподіваємося на консенсус серед союзників і надання Україні ПДЧ в найближчій перспективі. Для Верховної Ради посилення співпраці з НАТО — пріоритетне завдання. На жаль, через пандемію коронавірусу довелося відкласти проведення в Києві сесії Парламентської асамблеї НАТО. Але ми вдячні партнерам, що за пропозицією України погодили її проведення в травні 2022 року", — написав Разумков.

За його словами, реформування військової сфери та сфери безпеки України відповідно до стандартів НАТО, є пріоритетом для влади. Разумков підкреслив, що Україна вже прийняла ряд рішень, які наближують її до євроатлантичної інтеграції, і продовжує рухатися цим шляхом.

Також Разумков зазначив, що Україна цінує рішучу позицію Альянсу щодо анексії Криму та агресії на Донбасі, а також підтримку державами-членами НАТО реформ в Україні.

Як раніше повідомляли "Коментарі", дипломатичні відносини між Росією і Північноатлантичним Альянсом можуть змінитися. Принаймні, генсек організації Йенс Столтенберг закликає представників НАТО до перегляду окремих угод. Крім дипломатичних відносин з Росією генеральний секретар НАТО закликає переглянути кліматичні проблеми, а також співпрацю з Китаєм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини