Головна Новини Політика зовнішня політика Україна буде домовлятися з НАТО про підтримку у війні з Росією, - Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна буде домовлятися з НАТО про підтримку у війні з Росією, - Кулеба

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що проситиме про практичну підтримку НАТО в разі атаки Росії на Донбасі

13 квітня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планує домовитися про практичну підтримку нашої країни з боку країн НАТО в разі масштабної військової агресії з боку Росії. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова".

Україна буде домовлятися з НАТО про підтримку у війні з Росією, - Кулеба

Збройнi сили України

За його словами, це питання буде порядком його візиту в Брюссель. Міністр зазначив, що на сьогодні всі зусилля України та стратегічних партнерів нашої країни спрямовані на те, щоб довести до Росії нерозсудливість її збройної агресії на Донбасі.

Він заявив, що Україна зараз знаходиться на фазі, коли потрібно подавати максимально зрозумілі сигнали всіх каналах в Росії. Німеччина, Франція та Україна ці сигнали відправляють. Кулеба окремо підкреслив, що в певний момент одного висловлювання стурбованості може не вистачити.

Міністр сказав, що потрібно говорити про те, якою має бути практична підтримка України в разі масштабного військового загострення і нагадав, що його візит до Брюсселя пов'язаний саме з цим.

Довідка: в останні два тижні Росія почала масово стягувати війська до східних кордонів України й на територію тимчасово окупованого Криму, а російські чиновники роблять агресивні заяви з погрозами на адресу нашої країни. Водночас в Кремлі заявляють, що "це їх внутрішня справа".

Російська пропаганда також відкрито погрожує Україні великою війною і навіть знищенням держави. Російська збройна агресія на Донбасі триває з квітня 2014 року. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому Путін погрожує Україні війною.

Читайте також про збільшення російських військ на кордоні вдвічі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини