Головна Новини Політика зовнішня політика Загроза відкритого вторгнення Росії поки відкладається: нардеп назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза відкритого вторгнення Росії поки відкладається: нардеп назвав причину

Нардеп Олексій Гончаренко вважає, що до саміту Джо Байдена і Володимира Путіна подальшої ескалації або вторгнення Росії в Україну чекати не варто

21 квітня 2021, 14:54
Поділіться публікацією:

Росія не стане просувати ескалацію або відкрито вторгатися на територію України, поки не відбудеться зустріч Володимира Путіна і Джо Байдена. Таку думку висловив виданню "Коментарі" народний депутат України VIII і IX скликань Олексій Гончаренко.

Загроза відкритого вторгнення Росії поки відкладається: нардеп назвав причину

Загроза війни. Фото з відкритих джерел

Гончаренко зазначає, що Кремль поки не поспішає давати офіційне підтвердження і не говорить, де і коли може пройти зустріч президентів США і РФ, про ймовірність якої заговорили після телефонної розмови російського і американського лідерів. При цьому Путін вже прийняв пропозицію Байдена виступити на кліматичному саміті.

"Путін раніше відчайдушно намагався знайти вихід на розмову з Байденом. Для цього Кремль застосував свою класичну тактику — шантаж. Вони відправили Лаврова в Китай, а до українського кордону стали стягувати російські війська. Тому Путіну було дуже важливо, щоб саме Байден ініціював розмову, зустріч і нібито сам прийшов з проханнями до "великого правителя"", — вважає нардеп.

Але Гончаренко не став би розцінювати слова Байдена як перемогу для Росії. За його словами, в російсько-американських відносинах щосили бушує криза, США не збираються поступатися і продовжують вводити санкції — за втручання у вибори, кібератаки та за будівництво Північного потоку-2.

"Україна зараз може розраховувати на те, що подальша ескалація і загроза відкритого вторгнення російських військ поки відкладається до саміту Байдена і Путіна, — прогнозує Гончаренко. — В цей час нам необхідно зміцнювати свою армію і заручитися великою міжнародною підтримкою".

Раніше повідомлялося, що Росія перекрила Керченську протоку і стягує до Криму техніку. "Коментарі" з'ясували, що відбувається в Чорному морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини