Головна Новини Політика зовнішня політика Угорщина готує ІПСО, щоб звинуватити Україну - омбудсмен Дмитро Лубінець
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина готує ІПСО, щоб звинуватити Україну - омбудсмен Дмитро Лубінець

Угорщина грає на руку російській пропаганді та готує інформаційно-психологічну операцію проти України, вважає Лубінець

22 червня 2023, 16:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що Угорщина готує інформаційно-психологічну операцію (ІПСО) проти України. Метою таких дій є підіграти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Інтерфакс".

Угорщина готує ІПСО, щоб звинуватити Україну - омбудсмен Дмитро Лубінець

Омбудсмен Дмитро Лубінець. Фото з відкритих джерел

В основі угорської ІПСО 11 українських військовополонених, які Угорщина прийняла від Росії без обговорень та інформування з Україною.

"Я вважаю, що Угорщина порушила гуманітарне право, тому що не можна просто взяти з території РФ і забрати військовополонених", — заявив Дмитро Лубінець.

За словами омбудсмена, перед передачею українських військовополонених Угорщина мала попередити Україну та Червоних Хрест.

Лубінець зазначає, коли українські військові потрапили в Угорщину вони втратили статус військовополонених. Однак стверджує, що угорський уряд обмежує їх пересування, не допускає українських дипломатів та забрав мобільні телефони. Лубінець не розуміє, чому українці в Угорщині перебувають у подібному становищі, як військовополонені. На його думку, такі дії Будапешту "підігрівають російську пропаганду".

"Зараз вони, за моїми даними, планують запустити ІПСО з дискредитації влади України — нібито Росія хоче віддати військовополонених, а Україна не має ініціативи", — сказав говорить Лубінець.

Попри це, омбудсмен розповів, що Україна постійно готова вести обмін та надсилає відповідні списки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Угорщини стверджує про те, що його країна не залучена в процес передачі українських військових з Росії, адже це організувала церква.

Також "Коментарі" писали, що Україна повернула трьох полонених з Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини