Головна Новини Політика зовнішня політика Участь США в переговорах по Донбасу: чому не варто зациклюватися на цьому — Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Участь США в переговорах по Донбасу: чому не варто зациклюватися на цьому — Кулеба

Глава МЗС України вважає, що залучення Америки до нормандського формату — не єдиний варіант закінчити війну на Донбасі

9 серпня 2021, 16:38
Поділіться публікацією:

Припинення військових дій на Донбасі залишається однією із найважливіших тем для української влади. Серйозним варіантом для просування в цьому питанні є ймовірне залучення американської сторони до переговорів "нормандської четвірки". Однак, за словами керівника МЗС України Дмитра Кулеби, це не є "панацеєю", повідомляє "24 канал".

Участь США в переговорах по Донбасу: чому не варто зациклюватися на цьому — Кулеба

Кулеба розповів про ймовірну участь США в "нормандському форматі". Фото: МЗС України

Кулеба стверджує, що допомога з боку Штатів — лише один із варіантів для якнайшвидшого досягнення компромісу в питанні Донбасу. При цьому безпекові теми обов'язково обговорюватимуться під час переговорів Володимира Зеленського з очільником Білого дому Джозефом Байденом у Вашингтоні.

Однак, на думку Кулеби, занадто загострювати увагу на ймовірне залучення США до переговорів, покладаючи всі надії на їх допомогу — неправильно.

Вся річ у тому, що подібну участь буде оцінювати не тільки українська сторона, а й інші учасники "Нормандії". І якщо у випадку з Францією і Німеччиною Кулеба не бачить проблем, то, звісно, Росія може серйозно опиратися подібному розширенню формату переговорів.

Дмитро Кулеба стверджує, що головним для України зараз є пошук варіанту, який дозволить досягти необхідної мети — завершення війни в східному регіоні країни — у найкоротші терміни. І хоча варіант зі входженням американських дипломатів до переговорного процесу все ще залишається досить важливим, Україна не збирається робити його єдиним.

До слова, багато американських політиків вважають, що навіть участь США в "нормандському форматі" навряд чи зможе приборкати російську агресію на Донбасі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які варіанти пропонують експерти, щоб зрушити переговорний процес щодо Донбасу з "мертвої точки". Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який скандал недавно стався в ТКГ і чому українці вирішили покинути чергове засідання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини