Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського відреагували на звинувачення у підриві "Північного потоку"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на звинувачення у підриві "Північного потоку"

У першій реакції України на підрив газопроводу "Північний потік" Михайло Подоляк заперечив цю інформацію.

15 серпня 2024, 13:20 comments1210
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Радник президента України Михайло Подоляк заперечив інформацію про причетність України до вибухів на газопроводі "Північний потік-2". За його словами, така диверсія була вигідна лише Росії.

У Зеленського відреагували на звинувачення у підриві "Північного потоку"

Радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото з відкритих джерел

Михайло Подоляк в коментарі Reuters відповів на звинувачення щодо того, що Україна підірвала газопроводи, які постачали енергетичні ресурси Росії до Європи.

"Такий акт можна здійснити лише за наявності великих технічних і фінансових ресурсів... і кому це все було вигідно на момент вибуху? Тільки Росії", — сказав Подоляк.

Подоляк наголосив, що "Україна не має жодного відношення до вибухів на "Північному потоку"", адже не отримала жодної стратегічної чи тактичної переваги від таких диверсій.

Багатомільярдні трубопроводи "Північний потік", що транспортують газ дном Балтійського моря, були зруйновані серією вибухів у вересні 2022 року.

Росія звинуватила США, Британію та Україну у вибухах, які відрізали великі об’єми російського газу від прибуткового європейського ринку. Однак ці країни свою причетність заперечують. Німеччина, Данія та Швеція розпочали розслідування інциденту, і шведи знайшли сліди вибухівки на кількох об’єктах, вилучених із місця вибуху. Це стало підтвердженням, що вибухи були навмисними.

На початку серпня Wall Street Journal повідомила, що до того, що сталося, причетні українські високопосадовці. А 14 серпня 2024 року прокуратура Польщі повідомила, що отримала ордер на арешт на підозрюваного у вибухах українця, на ім'я Володимир З.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польська влада пояснила, чому не заарештувала підозрюваного у підривах газопроводів українця.

Також "Коментарі" писали, що Орбан зробив скандальну заяву про підрив газопроводу "Північний потік".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини