Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського відреагували на випади Лаврова про "неонацистських правителів" України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на випади Лаврова про "неонацистських правителів" України

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що дикість російських заяв уже не викликає подиву у світі

26 листопада 2022, 15:37 comments1734
Поділіться публікацією:

В Офісі президента відповіли міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову на його заяви про те, що українців "звільнять від неонацистських правителів". На Банковій вважають, що голову російського зовнішньополітичного відомства виправить лише суд. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на повідомлення радника голови ОП Михайла Подоляка у Twitter.

У Зеленського відреагували на випади Лаврова про "неонацистських правителів" України

Сергій Лавров. Фото: liga.net

Заяву Лаврова у суботу, 26 листопада, розповсюдили російські пропагандистські ЗМІ. У певному документальному фільмі він сказав, що український народ "буде звільнений від неонацистських правителів, оскільки він заслуговує жити в дружбі та процвітанні поряд зі слов'янськими братами".

Відповідь української сторони не забарилася. За словами Михайла Подоляка, дикість російських заяв уже не викликає подиву у світі.

"Суб'єкт Лаврів, який бере участь у військових злочинах і зневажає міжнародне право, говорить про знищення демократично обраного уряду та поневолення народу іншої країни. Виражені кримінальні нахили виправить лише трибунал", — наголосив Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що ЗСУ має хороші шанси розвинути наступ узимку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив низку заяв щодо війни в Україні. Зокрема, заявив, що рішення про постачання системи Patriot в Україну має приймати Німеччина (та хотіла передати цю ЗРК Польщі, а польська влада вважає, що система потрібніша Україні), назвав помилковою минулу політику Заходу, у тому числі залежність від російського газу, а також зазначив "якщо Росія переможе, ми заплатимо набагато більше". Про що говорять дані заяви? Чи можна сподіватися на збільшення підтримки України з боку країн НАТО? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини