Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського відреагували на пропозицію про передачу ППО Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на пропозицію про передачу ППО Patriot

Система ППО Patriot допоможе Україні захистити людей від російських ракет

27 листопада 2022, 13:05
Поділіться публікацією:

Система ППО Patriot не є наступальною зброєю, але вона може допомогти Україні захистити дітей та мирних жителів від російських ракетних обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі",  посилаючись на заяву радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка в Twitter.

У Зеленського відреагували на пропозицію про передачу ППО Patriot

Михайло Подоляк (фото з відкритих джерел)

"ЗРК Patriot та ескалація — слова, що не можуть бути сумісними в одному реченні. ППО — це не про наступи. Це виключно про захист дітей та мирного населення від ракетних ударів", — написав Михайло Подоляк.

Радник голови ОП підкреслив, що ініціатива Польщі правильна. Але остаточне рішення має прийняти Німеччина.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині відреагували на пропозицію Польщі передати Україні ППО Patriot. Системи ППО Patriot, які Німеччина має намір передати Польщі, призначені лише для країн-членів НАТО. Ці Patriot є частиною вбудованої протиповітряної оборони НАТО,  таку заяву зробила глава Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт. Вона додала, що будь-яке можливе використання американських ЗРК не на території країн-союзників вимагатиме обговорення між країнами Альянсу. Тільки після того, як усі країни, що входять до Північноатлантичного альянсу, дадуть своє схвалення і висловляться щодо цього, питання може обговорюватися більш предметно. Поки що йдеться виключно про передачу системи ППО Patriot Варшаві. Зазначимо, передувало такому повідомленню рішення влади Польщі ухвалити пропозицію Німеччини щодо розміщення систем ППО Patriot на кордоні з Україною. Тоді й почалися розмови про можливість поставити такі системи ППО Києву через ракетні атаки РФ, що посилилися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини