Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського розповіли, як Росія намагається легалізувати окупацію Криму через вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, як Росія намагається легалізувати окупацію Криму через вчених

Україна блокує всі спроби Росії

4 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

У представництві Президента України Володимира Зеленського в АРК Крим розповіли про те, як припиняють спроби Росії легалізувати окупацію півострова за допомогою наукового співтовариства. Про це йдеться в офіційному повідомленні представництва.

У Зеленського розповіли, як Росія намагається легалізувати окупацію Криму через вчених

Севастополь. Фото: Ведомости

У Зеленського відзначили, що постійно спостерігають за діяльністю вчених і вузів на окупованих територіях і припиняють їх спроби брати участь в дослідженнях і заходах міжнародного формату, в тому числі й в онлайн-режимі.

Представництво направило лист до Міністерства освіти і науки України з проханням донести до керівників вищих навчальних закладів та наукових установ необхідну інформацію.

У повідомлення відзначили, що це робиться для зміцнення і захисту національних інтересів України, підвищення авторитету нашої країни на міжнародному рівні і блокування кроків, які робить Росія, щоб науково легітимізувати окупацію Криму.

Довідка: в березні 2014 року на території Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт Сімферополя та інші об'єкти стратегічної інфраструктури.

16 березня був проведений "референдум", який не був визнаний Україною та міжнародною спільнотою. Через кілька днів президент РФ Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії, зробивши це всупереч всім нормам міжнародного права.

Пізніше Володимир Путін визнавав, що "зеленими чоловічками" були військовослужбовці РФ, проте у 2014 роки він і інші керівники Росії це заперечували.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що чому на окупованому Донбасі дорожчають комунальні послуги.

Також читайте про призначення Зеленським перевірки підрозділів ЗСУ на передовій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини