У Зеленського розповіли, для чого Путін погрожує Україні війною

В Офісі президента розповіли, для чого Росія масово стягує війська до кордонів з Україною

В Офісі Президента України розповіли про те, для чого Росія масово стягує війська до східних кордонів України й на територію тимчасово окупованого Криму, погрожуючи нашій країні масштабною агресією. Про це повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк у коментарі виданню "РБК-Україна".

За його словами, Росія всіма силами намагається нагнітати істерію в Україні та решті світу, проте суть її політики залишається незмінною. Він зазначив, що метою такого тиску є визнання нашою країною окупації частини територій і прийняття їх у тому вигляді, в якому вони наразі знаходяться.

Також Подоляк нагадав про те, що 19 квітня відбудеться зустріч радників із лідером "нормандської четвірки", після чого з'явиться розуміння того, чи буде Росія повертатися до змістовних переговорів і адекватної поведінки.

Довідка: останніми двома тижнями Росія масово стягує війська до східних кордонів України й на територію тимчасово окупованого Криму. Росіяни зосередили угруповання чисельністю понад 100 тисяч осіб. Представники Кремля роблять агресивні заяви на адресу України й загрожують знищенням держави. Російські пропагандисти відкрито говорять про велику війну з Україною і захоплення територій нашої держави.

З квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що може допомогти закінчити війну на Донбасі.

Читайте також про висилку російського дипломата з Києва.