Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського розкрили нові деталі переговорів з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розкрили нові деталі переговорів з Байденом

Що Байден говорив українському президенту

5 квітня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

В Офісі Президента України розкрили нові деталі першої телефонної розмови між очільником держави Володимиром Зеленським і новим президентом США Джо Байденом. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

У Зеленського розкрили нові деталі переговорів з Байденом

Володимир Зеленський

За його словами, під час телефонної розмови з Джо Байденом президент України розповів про те, яку допомогу Сполучені Штати Америки можуть надати нашій країні. Він зазначив, що Байден заявив, що Україна не залишиться без підтримки з боку США.

Чиновник сказав, що очільники держав порушили питання загострення ситуації на Донбасі й голова Білого дому запевнив, що Україна не залишиться одна. Ще на початку діалогу Байден запевнив Зеленського, що їхня розмова буде змістовною. Крім Донбасу, лідери країн обговорили питання деокупацію Криму та участі американців у саміті Кримської платформи, який відбудеться напередодні 30-ї річниці незалежності України.

Також заступник Єрмака висловив переконання, що Білий дім чітко показав усьому світу, що ніхто не зможе безкарно нападати на Україну й окупувати її території.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу офіційно затвердила колегія виборців. Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації. Зауважимо, що цей пост він зайняв у віці 78 років. У телефонній розмові з Володимиром Зеленським Байден підтримав реформи в Україні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Росія планує захопити Маріуполь і Бердянськ.

Читайте також про переговори Зеленського з Меркель і Макроном без Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://lb.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини