Головна Новини Політика зовнішня політика У Зеленського озвучили очікування від другого саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського озвучили очікування від другого саміту миру

Другий саміт миру може пройти ще цього року

2 серпня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Україна хоче провести другий саміт миру, щоб сформувати дорожню карту припинення бойових дій. Очікується, що другий саміт миру відбудеться ще цього року.

У Зеленського озвучили очікування від другого саміту миру

Україна готує другий саміт миру. Фото з відкритих джерел

Агентство Bloomberg повідомляє, що організацію другого саміту доручено голові Офісу президента Андрію Єрмаку.

Як повідомляє видання, на Єрмака покладено завдання досягнути справедливого мирного врегулювання після того, як на першій зустрічі у Швейцарії в червні Україна не змогла залучити на свій бік ключові країни Глобального півдня.

"Найголовніше очікування від другого саміту — це те, що він сформує основні передумови для припинення бойових дій. Нам потрібно якомога швидше покласти край цій війні, щоб домогтися справедливого миру", — сказав Андрій Єрмак.

Голова Офісу президента розповів, що друга мирна конференція відбудеться в країні Глобального півдня — ймовірно, на Близькому Сході.

За словами Андрія Єрмака, вирішальне значення для України має залучення до участі в саміті Китаю, який є "великим гравцем, який дійсно здатний впливати на Росію".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що спікер кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив про те, що нібито ніякого "саміту миру" щодо України за участю Росії не готується. "Жодного саміту за участю Росії поки не готується. Про участь Росії ми чуємо спорадичні міркування, які були ініційовані великою кількістю учасників першого заходу цього роду", — сказав Пєсков. За його словами, учасники саміту нібито вказували на те, що і Росія, а саме: немає жодного сенсу проводити такі збори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини